Проруска група хакна сайтовете на държавни институции в Белгия заради Украйна

OFFNews 13 октомври 2023 в 10:50 718 1

Хакер

Снимка Pixabay

Сайтовете на държавни институции в Белгия са пострадали от хакерска атака

Сайтовете на държавни институции в Белгия са били ударени от хакерска атака. Вчера временно са били свалени страниците на Двореца, на министър-председателя и на Сената на Федералния парламент, предаде БТА. Местни медии съобщават, че проруската група "NoName057" е поела отговорност.

Хакерите са публикували съобщение, в което поясняват, че тези действия са в отговор на решението на белгийските власти от 2025 г. да предоставят на Украйна изтребители F-16, както и да предадат на Киев приходите от данъка върху лихвите от запорираното в страната руско имущество.

По-рано тази седмица белгийският премиер Александер де Кро обяви намеренията за допълнителна подкрепа за Украйна в присъствието на украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел.

Представител на белгийските служби за сигурност е пояснил, че подобни действия зачестяват при геополитически събития. Уточнява се, че в случая сайтовете са били блокирани с изпращането на прекомерен брой заявки за достъп (DDoS). Допълва се, че не са били изтеглени чувствителни данни и работата на сайтовете е възстановена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

1

ob1

13.10 2023 в 11:03

А кога най-сетне нормалните страни ще се сетят да изрежат тумора руZия от интернет?!? Ег@ти церемониите със стадо орки!
 
X

Да помогнем на украинските деца!