Принц Хари и Меган са поканени за платинения юбилей на Елизабет Втора

OFFNews 19 април 2022 в 18:13 1414 0

Британският принц Хари и съпругата му Меган са поканени с останалите членове на кралското семейство на балкона на Бъкингамския дворец за честванията на платинения юбилей на престола на кралица Елизабет Втора, съобщи електронното издание "Мейл онлайн", цитирано от БТА.

Двамата обаче няма да имат официални роли в тържествата.

Ако съпрузите решат да пристигнат в Лондон за честванията, те ще участват в семейните събития, включително и традиционното приветствие на семейството от балкона на Бъкингамския дворец и службата в катедралата "Сейнт Пол".

Тъй като вече не са официално високопоставени членове на британското кралско семейство, те не могат да се включат във военния парад в чест на монарха, нито пък да изпълняват водеща роля в което и да е от събитията през четирите дни на честванията.

Миналата седмица принц Хари и Меган, които живеят в САЩ, изненадващо посетиха кралица Елизабет Втора. Хари каза, че било чудесно да види 96-годишната си баба. Принц Хари и съпругата му я посетиха в двореца Уиндзор, където тя живее от началото на коронавирусната пандемия. Там Хари се е срещнал и с баща си принц Чарлз за не повече от 15 минути, преди да отпътува за Нидерландия за игрите за ветерани "Инвиктус", на които е патрон.

Според изданието Хари и Меган са обещали на кралицата, че ще може да прегърне правнуците си Арчи и Лилибет "в близко бъдеще". Изданието цитира сътрудници в двореца, според които присъствието на Хари и Меган на честванията ще означава много за кралицата, която още не е виждала дъщеря им Лилибет, родена в САЩ и кръстена на детското прозвище на Елизабет Втора.

Кралицата е покрусена от загубата миналата година на съпруга си принц Филип, с когото живя седем десетилетия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови