Пресаташето на Тони Блеър: Време е Тереза Мей да каже на нацията, че Брекзит е невъзможен

OFFNews 27 октомври 2018 в 12:51 10083 0

Снимка Pixabay

"Време е Тереза Мей да каже на нацията: Брекзит не може да се случи."

Това пише в анализ за престижния "Гардиан" бившият директор по комуникациите на експремиера Тони Блеър - Алистър Кембъл.

Хардлайнерите в нейната партия ще вият от ярост, но по-голямата част от страната ще приветства честността ѝ за последствията от Бекзит, смята Кембъл. В момента той е посланик и основател на няколко неправителствни организации, които работят по здравни каузи.

“Лидерството е борба с големи предизвикателства. Но Брекзит е най-голямото, което имаме от Втората световна война насам", пише той.

“Първо, искам да обясня защо гласувах за оставане. Защото въпреки всичките си грешки, ЕС е движи Европа и Обединеното кралство към добро. Вярвах, че бъдещият ни просперитет и сигурност, както и възможностите за младите хора, ще са по-добри, ако останем. Истината е, че в ЕС има много погрешни неща. Не съм заблуден. Но ако сме там, ще се борим за реформа", смята Кембъл.

"Чувствам дълбока отговорност и искам да кажа пълната истина, както аз я виждам. Не може да се случи. Не, няма как. Да, можете да крещите. Да изригнете. Но съм го гледал от всеки ъгъл и видях, че няма как да се получи, без да нанесе огромни щети на икономиката ни, на жизнения стандарт, на обществените услуги, на позициите ни в света. Цената е твърде висока", обобщава той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови