Пожар погуби осемнадесет души в училище за бойни изкуства в Китай, повечето са деца

OFFNews 25 юни 2021 в 11:54 2322 0

Снимка pixabay

Най-малко 18 души са загинали, а 16 са ранени след пожар в училище по бойни изкуства в Китай. Много от тях са малки деца, предаде Би Би Си.

Според съобщенията повечето жертви са ученици на възраст между 7 и 16 години, които са живеели и учели в Центъра за бойни изкуства Джънсин в провинция Хенан.

Пламъците избухнали рано сутринта в петък и са потушени, съобщиха местните власти, но не е ясно как е започнал пожарът. Отговорникът за центъра по бойни изкуства е арестуван, съобщи правителството на окръг Джъчън в кратко изявление.

Правителствени служители добавят, че когато пожарът е избухнал в 3:00 ч. местно време в центъра е имало 34 ученици, които живеят там на интернат.

Пострадалите ученици са откарани в местна болница. Родители, интервюирани от Ройтерс, са заявили, че все още не са получили информация и им е отказано да видят децата си. Те съобщават, че цялата информация е ограничена.

"В Джънсин децата учат и практикуват бойни изкуства през деня и живеят там през нощта. Не знам какво е причинило пожара", разказва бащата на деветгодишен ученик, оцелял след инцидента. 

Провинция Хенан, дом на известния храм Шаолин, е известна като родното място на китайските бойни изкуства, където хиляди ученици се обучават в тренировъчни лагери за кунг-фу.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови