Последно желание: Ако ме убият украинците, из*икайте се на гроба ми, защото съм кавал

"Когато отида в денацифицираната и демилитаризирана Новосибирска област (Олег е от Новосибирск - б. р.), непременно ще изпълня молбата ти. Явно не само аз" – написа украинският офицер и блогър Анатолий Щефан-Щирлиц

OFFNews 23 юни 2022 в 12:51 35384 6

Олег Добров

Снимка vk.com / Олег Добров

Олег Добров

„Ако изведнъж по някакъв си начин ме ликвидира украинската армия, която навсякъде отстъпва, официално разрешавам да се из*икаете на гроба ми. Защото ще съм пълен кавал.“ – това написа в края на първия ден на войната срещу Украйна руският солдат Олег Добров. Три месеца по-късно Добров е труп, а украинският офицер и блогър Анатолий Щефан с псевдоним „Щирлиц“ съобщи за гибелта на противника и обеща да изпълни желанието му.

Смъртта на Добров получи широка разгласа в украинските медии заради дръзките му изказвания приживе и подигравките по адрес на Въоръжените сили на Украйна в социалната мрежа ВКонтакте. През февруари руснакът пишеше, че армията, в която воюва на практика е победила. „Русия почти е победила и да загинеш в Украйна е нещо изобщо нереално.“ Тогава написа и последното си желание в случай че бъде убит.

"Когато отида в денацифицираната и демилитаризирана Новосибирска област (Олег е от Новосибир - б. р.), непременно ще изпълня молбата ти. Явно не само аз" – написа Щирлиц.

Украинските канали в социалните мрежи коментират смъртта и на още един руски присмехулник, Анатолий Самойленко. През май Самойленко се хвалеше, че Русия е завладяла в Украйна територия, равна по площ на Италия и обясняваше, че украинците „го духат“, бягайки в отстъпление.

„Май самият той го издуха.“ – пишат потребители от Украйна по повод на появилата се сега информация, че старши лейтенант Самойленко е бил убит на 23 май.

Украински потребители явно държат под наблюдение смелите автори на противника в социалните мрежи и съпоставят имената им в сводките и информационните дописки, съобщаващи за смъртта по региони на един или друг руски военнослужещ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

6

Блейк7

24.06 2022 в 18:35

Що питаш Шашке? Пишка ли ти се?

-60

5

офф бее

23.06 2022 в 23:07

Баси кефа. Още един "денацифициран"!

210

4

Merc

23.06 2022 в 20:43

Конгрессмены США внесли законопроект о подготовке украинских летчиков на самолеты F-15, F-16 и других воздушные суда Пентагона.

318

2

Valioka

23.06 2022 в 18:02

Брато, и на тебе некой да ти влезе у къщата, да изнасили жена ти, да убие децата ти и да иска да те "денацифицира", и ти ще го правиш грозно... Грозно е, да, но кръвта от земята вика за отплата още от времето на Каин и Авел и я получава, неизменно... Защото такава е Божията наредба и никой не може да я промени... Да са мислели преди да говорят, да са си стояли у дома, да не са били цинични... Хубаво би било да се опазим от злорадство, хубаво би било да сме смирени, но това важи за нас, които стоим отстрани - за украинците в момента в сила са други закони и те са законите на отмъщението. Кой ще ги обвини?...

610

1

Kиро Ванкувара

23.06 2022 в 14:21

Грозно го правите вече.. говоря за журналистите не само унас, но сте си един дол буробонки. Всичко правим за слава и пари!