Поне 29 загинали в пожар след взрив в популярен нощен клуб в Истанбул (снимки)

Предполага се, че не е имало авариен изход от популярното заведение, където се провеждал ремонт

OFFNews 02 април 2024 в 20:40 5782 0

Снимка БТА/АП

Най-малко 29 души загинаха при пожар в 16-етажен жилищен блок в квартал Шишли в Истанбул. По първоначална информация причината за пожара е експлозия в нощен клуб в подземието на сградата. 

В момента продължава лечението на един пострадал в болница. Състоянието му е много тежко, предаде БТА. 

Инцидентът е станал в ранния следобед. Твърди се, че до трагедията се е стигнало, след като по време на ремонт на популярен в района нощен клуб, намиращ се на подземен етаж на 16-етажната сграда, е станала експлозия.

Според новоизбрания кмет на Истанбул Екрем Имамоглу ремонтът е извършван нерегламентирано. Той заяви, че общината не е получила молба от фирмата, занимаваща се с ремонтната дейност и че ремонтът е бил извършван без необходимото разрешение.

Продължава спасителната операция за изваждането на блокираните хора в блока, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че е предприето широкомащабно разследване по случая. Издадени са заповеди за арест на петима заподозрени.

Специалистът по пожарна безопасност Серап Мерген е на мнение, че има вероятност да не е имало авариен изход от нощния клуб. По този начин тя коментира причината за огромния брой загинали при трагедията.

Снимки: БТА/АП

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки