Полицията в Приморския край се натъкна на сериен убиец случайно

OFFNews 28 ноември 2022 в 12:11 10747 0

полиция

Снимка Архив

При проверката мъжът се държал съвсем спокойно и оказвал съдействие.

На интересен и необичаен случай се натъкват полицаи в руския Приморския край - заподозрян за убийството прави опит да сложи край на живота си по време на обиск. В имота му са открити останки на неидентифицирани хора. Възможно е разследващите случайно да са се натъкнали на маниака, разказва База в Телеграм канала си.

Странната история започва с изчезването на Олга Коваленко от село Горнореченски. Последният човек, който я вижда, е 58-годишният Юрий Юшченко от съседното село Рудни, с когото Олга има връзка. Когато полицията пристигнала в дома на мъжа, той се държал спокойно и уверено. Юшченко обяснява, че Коваленко наистина го е посетила, но вечерта се е качила в колата си и си тръгнала. Никога повече не я видял.

Докато разговарят с Юшченко в дома му, полицаите забелязват следи от кръв и гилза от снаряд. След това решават да направят по-внимателна проверка на жилището и имуществото на мъжа. Освен кръвта и гилзата, вниманието на следователите е привлечено от прясната пръст в имота - очевидно е, че наскоро някой е копал там.

Юшченко не пречи на проверката - напротив, спокойно се съгласява с претърсването и оказа съдействие на полицията, като отговоря на всички въпроси. В един момент мъжът пребледнява и казва, че го боли сърцето и трябва да вземе лекарства.

Полицаят, който придружава заподозрения, отива в стаята му и докато търси хапчетата, Юшченко мигновено изважда пистолет изпод матрака и се прострелва в главата. Опитът за самоубийство е неуспешен: мъжът е приет в интензивното отделение в критично състояние. На следващия ден следователите решават да разгледат по-отблизо парцела на Юшченко и намират овъглените останки не само на Олга Коваленко, но и на още двама души.

Кои са те и кога са починали, не е известно. Що се отнася до Коваленко, вероятно Юшченко я е застрелял в деня на изчезването ѝ. След това се опитал да изгори трупа и да го погребе. Същото направил и с автомобила на жертвата: изгорил го, а след това заровил тойотата с помощта на личния си багер.

Случаят все още се разследва - възможно е да има още находки в имота на заподозрения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!