Полиция нахлу в централата на ЕНП в Брюксел

OFFNews 04 април 2023 в 15:50 10133 3

ЕНП

Снимка ЕНП

ЕНП

Белгийски и германски полицаи нахлуха в централата на Европейската народна партия (ЕНП) в Брюксел, стана ясно от съобщение на самата партия.

ЕНП е с най-голямата група в Европейския парламент.

Полицейската проверка "е свързана с текущо разследване в Тюрингия, Германия", се казва в изявлението.

"Партията сътрудничи напълно прозрачно със съответните органи, като предоставя цялата необходима информация и документация", се допълва в него.

Според изданието Euractiv полицаи са влезли на първия и третия етаж в централата на партията на Rue du Commerce и са иззели компютри във връзка с разследване за корупция, свързана с предизборната кампания на европейските избори от 2019 г.

Депутатът от германската партия ХДС (Християндемократическият съюз) Марио Фойгт е бил ръководител на кампанията в социалните мрежи на лидера на ЕНП Манфред Вебер по време на кампанията за европейските избори през 2019 г. Според германски медии разследването се съсредоточава върху възлагането на договора за цифровата кампания на дружество в Тюрингия. Понастоящем Фойгт е лидер на ХДС в Тюрингия. През септември миналата година съдебната комисия на парламента на провинция Тюрингия му отне правния имунитет в очакване на разследване от германската прокуратура, въпреки че не е ясно дали този случай е свързан с него, допълва Euractiv.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1020

3

PlamenIv54

04.04 2023 в 21:56

Ай-ай! Да не пипнат и Манфред Вебер, последният приятел на мъдреца от Банкя. Ще им лъснат червените маймунски задници.

-240

2

редовно четящ

04.04 2023 в 19:56

Того, подкрепям!

4738

1

Того

04.04 2023 в 16:44

Тъй като ГЕРБ е част от ЕНП, предлагам същите полицаи да влязат и в централата на ГЕРБ в България. Сигурен съм, че ще намерят много повече оперативно интересна информация за манипулации и корупция отколкото в централата на ЕНП.