Покажете това видео на роднините и приятелите, които не вярват, че има война

OFFNews 05 април 2022 в 16:38 6807 3

Покажете това видео на роднините и приятелите, които не вярват, че има война. Това се казва във видеообращение на Светлана Тихановска към беларуския народ по повод войната на Русия срещу Украйна и участието на Беларус в нея.

Вярвате ли на това, което казват в телевизионните новини? Че няма война? Че самите украинци бомбардират собствените си градове? Как тогава обясняват труповете на жени, деца и старци, пръснати по пътищата след заминаването на руската армия?

Казват ли ви, че Беларус не участва във войната? Защо тогава вашите близки от Брестска и Гомелска област постоянно виждат и чуват как самолети и ракети на руската армия летят от градовете им към Украйна?

Казват ви, че рублата укрепва и в страната всичко е хубаво. Защо тогава цените растат така. И защо наборните комисии призовават вашите синове и внуци?

И главният въпрос: Защо на хората от телевизора вярвате повече, отколкото на собственото си семейство, пита Тихановска.

Тихановска се изправи срещу Лукашенко на последните президентски избори. След тях избухнаха масови протести, защото огромна част от беларусите смятат, че Лукашенко е спечелил изборите за пети пореден път с фалшификации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

05.04 2022 в 18:20

От опит знам, че с тези, които вярват в "справедливата" война на путлер не може да се води нормален диалог.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки