Наред с Русия и Уганда: Канада с предупреждение за ЛГБТИ хората, пътуващи в САЩ

OFFNews 30 август 2023 в 07:42 3386 0

Снимка Pixabay

Канадското правителство отправи предупреждение към членовете на ЛГБТ общността, които планират да посетят САЩ, отнасящо се до рисковете, с които могат да се сблъскат в някои щати, предаде БТА.

По-специално Отава препоръчва "да се проверят местните закони", като се позовава на "закони и политики, които биха могли да засегнат" членовете на ЛГБТ+ общността в някои американски щати.

Предупреждения, подобни на публикуваното вчера на сайта на канадското външно министерство, обикновено се отнасят до държави, известни с нарушаването на правата на ЛГБТ общността, като Русия, Египет и Уганда. Обикновено препоръките за пътуване на канадското правителство се отнасят до рискове, свързани с политическа нестабилност или природни бедствия.

Канадската вицепремиерка Кристия Фрийланд подчерта на пресконференция вчера, че решението не е политическо. "Имаме държавни служители, чиято задача е да наблюдават случващото се в света и да следят конкретните опасности, които заплашват по-специално определени групи канадци", добави тя.

В Канада, страна с население от 40 милиона души, живеят около един милион души от ЛГБТ общността, по данни на канадската статистическа служба. САЩ са дестинация номер едно за канадците с 2,8 милиона посещения само през месец юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика