Мишел Обама подкрепи Клинтън на митинг

ОFFNews 28 октомври 2016 в 10:15 4622 3

Снимка AP

Настоящата първа дама на САЩ Мишел Обама подкрепи за пръв път кандидат-президентът от Демократическата партия Хилари Клинтън на общ предизборен митинг. 

На събитие в Северна Каролина съпругата на Барак Обама изрази одобрението си спрямо Клинтън. Г-жа Обама обърна внимание на опита на бившия държавен секретар и обобщи: "Хилари не си играе".

"Тя има повече опит и наблюдения за президентството отколкото който и да е друг кандидат през живота ни. Да, повече от Барак и повече от Бил, затова е напълно готова да бъде главнокомандващ от първия ден. И да, също така е жена", каза първата дама, цитирана от "Гардиън".

 Мишел Обама разкритикува възгледите на републиканеца Доналд Тръмп и ги определи като "безнадежност и отчаяни, визия за държава, която е слаба и разделена, в която другите граждани за заплаха".

Клинтън отвърна на комплиментите като нарече Обама най-невероятната първа дама и похвали справянето й с тежката роля. 

Подкрепата от страна на Мишел Обама е изключително ценна за Кринтън. Настоящата първа дама е сред най-одобряваните лица в американската политика. Според проучване на "Галъп" от август 64% от хората гледат на нея положително, с което тя се оказва по-популярна не само от сегашните кандидат-президенти и техните половинки, но и от Барак Обама.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11202

4

Zol

28.10 2016 в 14:57

На Мишел мъжът и си мина от реда.. така че след 4 години по фамилно му може и тя да се пробва за президент.. "щото вече и тя ще е запозната с нещата" .. пък и е жена.

77927

1

El Commandante

28.10 2016 в 10:33

Бабочето ше подпали свето, ей....

 
X

Да помогнем на украинските деца!