Мъж загуби крака си на ескалатор в мол

OFFNews 03 август 2015 в 10:30 8228 6

Снимка Ройтерс

Мъж от Шанхай е изгубил долната част на крака си, след като е бил захапан от ескалатора на мол в Китай, предава Си Ен Ен.

Пострадалият е работел като чистач в мола и е бил на 35-годишна възраст. Видео, заснето от охранителна камера, показва, че той е бършел с моп, когато металните капаци в горната част на ескалатора поддават и кракът му се заклещва в машинното отделение на подвижната стълба.

Намесили са се пожарникари, които са успели да освободят мъжа. Той веднага е бил откаран в болница, но, заради сериозните наранявания, се е наложило долната част на крака му да бъде ампутирана.

Китайските органи на реда провеждат разследване относно инцидента, но по последна информация в местните медии вината е била на чистача - той не е изключил ескалатора преди да започне да го почиства.

Това не е единственият нещастен случай с ескалатор в Китай. Миналата седмица 31-годишна майка почина след като металните панели на ескалатор в мол Пекин се отвориха под краката ѝ. Жената обаче успяла да спаси живота на детето си, като го избута напред, а стоящите наблизо служителки на мола, го издърпаха, за да не падне и то. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!