Историите на щастливо оцелели и случайно загинали в сваления самолет

OFFNews 18 юли 2014 в 12:50 21017 0

Снимка BBC

Бари и Изи Сим

Две семейства успяват да се спасят, след като в последния момент променят плановете си и не се качват на падналия в Украйна малайзийски самолет. Други обаче се оказват с по-малко късмет и промяната на плановете за тях се оказват фатални. 

Британско семейство не успяло да се качи на злополучния полет MH17, тъй като нямало места.

Бари Сим и съпругата му Изи трябвало да се качат на самолета заедно с бебето си, но от компанията им казали, че няма места и затова те си купили билети за по-късен полет.

„Трябва някой горе да ни е пазил и да е казал: „Не трябва да се качвате на този самолет“, обясни Изи Сим.

Ние винаги летим с Малайзийските авиолинии, но сега сме много щастливи, че се наложи да се качим на по-късен полет, посочи тя.

Бари Сим обяви, че разсъждава философски над нещата и смята, че трябва да се качат на полета, за който имат билети, тъй като „мълнията не удря два пъти на едно и също място“ и съответно няма опасност от нова самолетна катастрофа. Изи обаче се притеснява да лети, особено за Куала Лумпур и смята, че не трябва да се качват на самолет.

Младоженци от Австралия, които се връщали от медения си месец, също успели да се спасят, след като сменили билетите си в последния момент.

Симон Ла Поста и Хуан Джовел решили да се приберат ден по-рано от предвиденото, за да не бъдат прекалено изморени, когато трябва да се върнат на работа.

Малко е сюрреалистично да си мислиш, че ако бяхме тръгнали ден по-късно, сега нямаше да стоя тук, казва Симон.

Сигурно по-късно ще се почувствам късметлийка, но в момента съм като препарирана и съм по-скоро благодарна да съм тук, а не сред загиналите, допълва тя.

Необикновена е и историята на семейството на стюард, загинал при самолетната катастрофа.

41-годишният Санджид Сингх се сменил със свой колега в последния момент, за да се качи на падналия Боинг 777.

Неговата съпруга, която също е стюардеса, трябвало да се качи на изчезналия през март малайзийски самолет, но в последния момент се сменила със свой колега.

Санджид и съпругата му имат 7-годишен син.

Малко преди да се качи на катастрофиралия самолет пък, един от пътниците – Кор Пан, решил да се пошегува и качил снимка на самолета във Facebook, за се знае как изглежда, в случай, че изчезне.

Кор Пан е бил на самолета заедно с приятелката си.

Ето и снимката, която Кор е качил в социалната мрежа:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews