Мъж отвори аварийната врата на самолет, кацащ на летище в Южна Корея

OFFNews 27 май 2023 в 10:59 3060 0

Снимка Twitter

30-годишен мъж бе арестуван, след като отвори аварийната врата по време на полет на Asiana Airlines, докато е кацал в Южна Корея, предаде Би Би Си. 

Всички 194 пътници са оцелели при полета, който се е приземил благополучно, но с все още отворена врата на международното летище в Тегу вчера. Някои пътници са припаднали, а други са имали проблеми с дишането и са били откарани в болница, съобщават местните медии.

Полет OZ8124, самолет Airbus A321-200, е излетял от остров Чеджу в петък около 11:45 ч. местно време (03:45 ч. по Гринуич). Властите съобщават, че мъжът е отвроил аварийната врата, докато самолетът е бил все още на 250 метра от земята.

Стюардесите не са успели да го спрат, защото самолетът е бил на път да се приземи, разказват свидетели пред местни медии, пише Би Би си. По думите им мъжът се е опитал да скочи от самолета, след като е отворил вратата.

"Беше хаос, хората, които бяха близо до вратата, припадаха един по един, а стюардесите викаха лекари на борда по радиото. Мислех, че самолетът се взривява и че ще умра", разказва един от 44-годишните пътници.

По време на полета мъжът е казал, че не може да диша и иска бързо да слезе от самолета. По време на полицейските разпити той е заявил, че е стресиран, защото е бил уволнен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews