Максим Галкин пълни залите в Израел с антикремълски хуморески, вдига публиката на крака

Красимир Крумов 08 юни 2022 в 14:09 9782 2

Максим Галкин и Алла Пугачова

Снимка Лариса Кудрявцева / КП

Максим Галкин и Алла Пугачова напуснаха Русия след руското нахлуване в Украйна и твърдят, че са в Израел само на почивка.

Руската шоу звезда и законен съпруг на Алла Пугачова Максим Галкин вдигна на крака публиката в Тел Авив по време на спектакъл, съставен основно от антикремълски хуморески и осмиващи руската пропаганда. Въпреки, че жена му Алла Борисовна твърдеше, че двамата с Максим са заминали в Израел само на почивка, след солените шеги, които разнася из Израел Галкин, малко вероятно е двамата да се появят в Русия.

В шоуто си любимецът на руската публика прави на нищо пропагандистите на кремълския режим Олга Скабеева и Владимир Соловьов, троли и шефа на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин. На видеоклипове, които се разпространяват в рускоезичното пространство, се вижда как речитативът му е прекъсван от продължителни ръкопляскания и смях от публиката, която видимо одобрява позицията на шоумена.

„Мене ме наричат предател. Аз казвам „Не на войната“, те ми викат – ти си предател!“ Казваха, правим тази спецоперация за да отдалечим НАТО от границите на Русия. И ко? „Добър вечер, ние сме от Суоми!“ (Суоми, финското име на Финландия, закачка с тик-ток меметата „Добър вечер, ние сме от Украйна“, б. р.). Ами… нормално е, харесва ни или не ни харесва, НАТО се намества. И Швеция се готви за алианса. Аз вече предвиждам тези анти шведски настроения. Вече виждам как Скабеева изгаря албума на АББА, със сигурност ви казвам. Шведската стена я кръщаваме лазалка, сауната - сухо-парка, шведската маса – плюскалница. със сигурност ще забранят приказките на Селма Лагерльоф и Астрид Линдгрен. Представям си Соловьов, стои и се дере „Карлсооон!““ – гаври се Галкин с любимците на Владимир Путин.

В края на април т. г. Максим Галкин, който имаше щат в Първи канал на държавната телевизия и беше един от нейните диаманти в ефира, беше уволнен оттам заради позицията си срещу войната на Русия в Украйна. От 3 до 8 юни Галкин е на турне из градовете на Израел, а билетите за спектаклите му са били продадени седмици напред. Изпълнителят пусна кадри от изявите си в Тел Авив, Беер Шева и Кирят Моцкин, в които се виждат аплодиращите го на крака зрители.

В Беер Шева руската мегазвезда направи заявление, което показва, че едва ли ще се върне повече в Русия: „Аз съм ви много благодарен, скъпи мои зрители. Благодаря ви за тази зрителска вярност. Щастие, здраве и мир, задължително! Аз пак ще дойда! Макар че вече… Вече може и да не си тръгвам…“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови