Летището на Виница е унищожено след ракетен обстрел

OFFNews 06 март 2022 в 15:07 6628 1

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че летището край Виница е било напълно разрушено след ракетен удар от страна на руските въоръжени сили.

"Току-що получих доклад за ракетния удар по Виница - осем ракети. Нашата мирна Виница никога не е заплашвала Русия по какъвто и да е начин. Ракетният удар е жесток, циничен, летището е напълно разрушено. Те продължават да разрушават нашата инфраструктура, нашия живот, който е изграден от нас, нашите родители, баби и дядовци, поколението украинци.

Всеки ден повтаряме: "Затворете небето над Украйна. Затворете го за всички руски ракети, за руската авиация, за всички терористи. Създайте хуманитарна въздушна зона без ракети, без въздушни бомби. Ние сме човешки същества, а вашата хуманитарна отговорност е да защитавате хората и можете да го направите. Ако не го направите, ако не ни дадете самолети, за да можем да се защитим, може да се направи само един извод - че искате и ние да бъдем убити много бавно". Това е отговорност както на политиците по света, така и на западните лидери. От днес и завинаги", каза Зеленски.

Вчера Володимир Зеленски отправи "отчаяна молба" до американски сенатори Украйна да получи самолети руско производство, съобщи лидерът на мнозинството в долната камара на американския Конгрес Чък Шумър.

Тези самолети са много необходими. И аз ще направя всичко по силите си, за да помогна на администрацията да улесни прехвърлянето им, каза Шумър в изявление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews