Quantcast

Кримските „Беркут“ вече не се подчиняват на Киев, ще имат руско гражданство

OFFNews Последна промяна на 01 март 2014 в 08:36 4124 4

Снимка AFP

Върховният Съвет на Крим създаде свое специално подразделение за охрана на обществения ред „Беркут”, което ще е подчинено изключително на властите в автономната република. Това обяви първият вицепремиер на Крим Рускам Темиргалиев във Фейсбук, предаде Газета Ру.

„Срещнах се с бойците на Беркут, с които се договорихме за създаване на специално подразделение за охрана на обществения ред „Беркут”, което ще бъде подчинено изключително на републиканските власти. Депутатите от Върховния съвет на Крим вече приеха съответстващото решение”, написа той.

Както вчера бе заявено, Русия възнамерява да издаде руски паспорти на кримските представители на „Беркут“. Самите те приветстваха идеята.

„На хората, които дойдоха на власт, ние не сме им нужни, за тях ние сме врагове. Заплашват ни, готвят се да ни наказват. Разбира се, в такава ситуация ние ще приемем каквато и да е закрила“, коментира анонимен командир от кримското подразделение на „Беркут“ пред РИА Новости.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.03 2014 в 01:50

мърша съставена от оплакваща се мърша и също толкова примирена мълчалива мърша, мърша мърша, та смърди.

01.03 2014 в 11:26

БРАВО НА ХАСКОВО.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО СЪБИТИЯТА В УКРАЙНА СЛЕДЯХ ГИ ДИРЕКТНО ПО УКРАИНСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ,И МОГА ДА КАЖА ОТКРОВЕННО....ТЕ СА НАРОД,А НИЕ НАРОД МЪРША И ЧАЛГАДЖИИ.

01.03 2014 в 09:18

Съвсем скоро и Хасковското МВР няма да се подчинява на София. :D Честито на гласувалите за ДПС,БСП и Атака...

01.03 2014 в 08:53

Предполагам че както във всички държави така и Украйна има закона за държавна измяна който касае най-вече всякакви специални части, та еничарите от Беркут от орли, ще се превърнат в къртици.