Книжка за оцветяване с лица на терористи пуснаха в САЩ

Последна промяна на 28 август 2012 в 16:07 2496 1

Корицата и част от картичките с
Корицата и част от картичките с "врагове" на САЩ. Снимка: vinienco

Американското издателство "Big Coloring Books Inc." пусна на пазара книжка за оцветяване с лицата на "враговете" на САЩ.

Книжката е посветена на атентата от 11 септември 2001 г. и носи заглавието "Никога няма да забравим 9/11, ІІ том: Истинските лица на злия тероризъм".

Изданието включва и 36 картички за колекциониране с лицата на терористите от 11 септември, както и други известни „врагове” на САЩ.

Сред тях са сирийският президент Башар Ал-Асад, основателят на "WikiLeaks" Джулиан Асандж, президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад и бившият иракски диктатор Саддам Хюсеин. 

Детската книжка се състои от 40 страници, изпълнени с черно-бели картини за оцветяване, изобразяващи различните видове войски в американската армия.

Освен това на страниците децата ще открият и портрети на диктатори. Под картинките са изписани цитати от Мишел Бахман - бившия кандидат за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент. Мъдрите мисли са почерпени от нейно писмо до директора на Департамента за Вътрешната сигурност на САЩ, съдържащо въпроси за египетската организация "Мюсюлманско братство".

Според собственикът на издателството Уейн Бел, книгата е предназначена за деца над 13-годишна възраст и няма претенции да е "политически коректна", заради което се радва и на голям интерес.

"В училище никой не разказва историята на тероризма. Това е един от начините да обърнем внимание на тази част от нашия живот”, заявява Бел.

"Даваме на хората образователен инструмент. Темата е неприятна и много хора да не искат да говорят за нея. Но ние го правим за тези които искат да четат за това и купуват книгата", допълва още издателят.

Видео:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.08 2012 в 02:33

Аха, значи не само американското образование разнася зловонието си по света, ами се и учи от други напредничави образования.
Методът е пряко копиран от палестинското образование. Там в букварите има картинки, в които се показва как деца слагат бомби и режат глави на евреи, и други неверници. Популярно се обяснява защо това е хубаво.
Похвално. Очакваме у нас да се появи същото. Министерството на глупостта и безполезните компютърчета да избере кого да оцветяват децата, или засега да останат старите силиконови цици.
Така само за няколко години вече никой няма да съди беснеещи вулви, ами направо след подвизите им, ще ги канонизира.