Книжка за оцветяване с лица на терористи пуснаха в САЩ

Лъчезар Вълев 28 август 2012 в 16:07 3403 1

Корицата и част от картичките с
Корицата и част от картичките с "врагове" на САЩ. Снимка: vinienco

Американското издателство "Big Coloring Books Inc." пусна на пазара книжка за оцветяване с лицата на "враговете" на САЩ.

Книжката е посветена на атентата от 11 септември 2001 г. и носи заглавието "Никога няма да забравим 9/11, ІІ том: Истинските лица на злия тероризъм".

Изданието включва и 36 картички за колекциониране с лицата на терористите от 11 септември, както и други известни „врагове” на САЩ.

Сред тях са сирийският президент Башар Ал-Асад, основателят на "WikiLeaks" Джулиан Асандж, президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад и бившият иракски диктатор Саддам Хюсеин. 

Детската книжка се състои от 40 страници, изпълнени с черно-бели картини за оцветяване, изобразяващи различните видове войски в американската армия.

Освен това на страниците децата ще открият и портрети на диктатори. Под картинките са изписани цитати от Мишел Бахман - бившия кандидат за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент. Мъдрите мисли са почерпени от нейно писмо до директора на Департамента за Вътрешната сигурност на САЩ, съдържащо въпроси за египетската организация "Мюсюлманско братство".

Според собственикът на издателството Уейн Бел, книгата е предназначена за деца над 13-годишна възраст и няма претенции да е "политически коректна", заради което се радва и на голям интерес.

"В училище никой не разказва историята на тероризма. Това е един от начините да обърнем внимание на тази част от нашия живот”, заявява Бел.

"Даваме на хората образователен инструмент. Темата е неприятна и много хора да не искат да говорят за нея. Но ние го правим за тези които искат да четат за това и купуват книгата", допълва още издателят.

Видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови