Китайският милиардер собственик на Алибаба, критикувал властта, не се е появявал два месеца

OFFNews 05 януари 2021 в 12:41 4590 0

Китайският милиардер Джак Ма не се е появявал публично от близо два месеца. Основателят на платформата за онлайн търговия "Алибаба" не е участвал дори във финалния епизод на шоуто си за търсене на бизнес таланти.

Пред "Файненшъл таймс" говорител на компанията обясни отсъствието на Джак Ма с натоварения му график, а в социалните мрежи по света се появиха много догадки и спекулации за изчезването му. 

В края на октомври един от най-богатите китайци остро разкритикува финансовата регулаторна система на Китай, като я сравни с управлението на заложна къща. Няколко седмици по-късно Джак Ма загуби над 11 милиарда долара от личното си богатство и от първо отиде на трето място в класацията на китайските милиардери.

Преди дни пък стана известно, че в Китай стартира разследване на предполагаеми монополни практики в Alibaba Group Holding. Властите свикаха ръководството на Ant Group Co. на среща на високо равнище относно финансовите разпоредби, засилвайки контрол върху двата стълба на интернет империята на милиардера Джак Ма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови