Кипърската православна църква гони свещеници, отказали да се ваксинират

OFFNews 31 януари 2022 в 10:46 1942 1

Снимка Pixabay

Главата на Кипърската православна църква архиепископ Хризостом Втори обяви, че ще отстрани дузина свещеници, които са отказали да се ваксинират срещу КОВИД-19, съобщава БТА, като се позовава на кипърската държавна телевизия.

Хризостом Втори каза пред телевизията, че свещениците не са взели под внимание неговия призив да се ваксинират, а освен това са повлияли на някои вярващи също да не го правят. Главата на Кипърската православна църква предупреди, че отстраняването на свещениците може да продължи шест месеца или да стане окончателно.

Архиепископ Хризостом е гласовит привърженик на ваксинацията, а Светият синод на Кипърската православна църква изпрати ясно послание в подкрепа на имунизацията.

Случаите на заразяване в Република Кипър спряха да нарастват през последните седмици, но остават високи. Броят на хоспитализираните с ковид пациенти също остава висок, но здравните власти посочват, че системата се справя, отбелязва "Катимерини".

През януари бе регистриран вторият най-голям месечен брой на смъртните случаи, свързани с новия коронавирус, от началото на пандемията, посочва вестникът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!