Кърваво нападение с нож в детска градина в Китай: убити са три деца, една учителка и двама родители

OFFNews 10 юли 2023 в 08:37 987 0

Дете реди пъзел

Снимка Getty Images

Дете реди пъзел

Кърваво нападение с нож беше извършено в детска градина в Китай, провинция Гуандун - съобщи Би Би Си, като се позова на полицията.

Арестуван е 25-годишен мъж.

Жертвите са три деца, една учителка и двама родители, съобщи АФП, цитирайки говорителка на градската управа.

Нападението е станало в понеделник в 07:40 ч. местно време.

Арестът е извършен 20 минути по-късно. Полицията определя случая като "умишлено нападение".

Престъпленията, свързани с насилие, са сравнително редки в Китай, но през последните години в страната се случиха множество нападения с ножове, включително няколко в училища. През август миналата година нападател с нож нахлу в детска градина в югоизточната провинция Дзянси, като уби трима души и рани други шестима. През април 2021 г. две деца загинаха, а 16 други бяха ранени по време на масово намушкване с нож в град Бейлиу, в автономен район Гуанси-Чжуан. През октомври 2018 г. 14 деца бяха ранени при нападение с нож в детска градина в Чунцин, Югозападен Китай.

Китайските власти засилват сигурността около училищата от 2010 г. насам. През същата година Министерството на обществената сигурност призова местните власти "решително да се борят" с престъпните дейности, за да гарантират безопасността на учителите и учениците. След нападението през април 2021 г. Министерството на образованието също така разпореди провеждането на тренировки за евакуация при извънредни ситуации в училищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика