Ясни са финалистите след първия полуфинал на "Евровизия 2013"

Вероника Шербанова 15 май 2013 в 19:06 2202 0

Евровизия 2013
Евровизия 2013

Вече са ясни финалистите след първия полуфинал на музикалния конкурс „Евровизия 2013“.

Десетте държави, които продължават в битката за първото място, са Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Русия, Белгия, Украйна и Холандия.

В първия полуфинал не липсваха изненади. Неочаквано Латвия и Белгия преминаха към финала. В същото време Сърбия, Хърватска, Словения и Черна гора не успяха да се класират и напуснаха конкурса.

Утре ще се проведе и втория полуфинал, в който участие ще вземат и участниците от България Елица Тодорова и Стоян Янкулов. Те ще представят страната с песента „Само шампиони“ и ще участват в конкурса с номер 7.

Освен България на втория полуфинал в Малмьо, Швеция, ще пеят участниците от Исландия, Гърция, Израел, Армения, Унгария, Латвия, Сан Марино, Македония, Азербайджан, Финландия, Малта, Норвегия, Албания, Грузия, Швейцария и Румъния. От тях ще бъдат избрани десет, които ще участват на финала на 18 май.

Елица Тодорова и Стунджи са единствените български участници, достигнали до финала. Те се класираха на пето място през 2007 г. Тогава те представиха страната с песента "Вода".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !