''Хамас'' публикува видео с още двама заложници

OFFNews 28 април 2024 в 07:30 1830 0

Снимка Архив

Терористичната организация "Хамас" публикува видеоклип, в който се вижда доказателство за това, че още двама заложници в Газа - Омри Миран и Кийт Сигел, са живи, предаде Би Би Си.

И двамата са били заловени, когато "Хамас" започна смъртоносните си атаки на 7 октомври. В кадрите Омри Миран казва, че е държан в плен от 202 дни, а Кийт Сигел споменава празника Пасха, от което показва, че клиповете са заснети наскоро.

Кийт Зигел, който е американски гражданин, беше отвлечен заедно със съпругата си Авива, но тя беше освободена през ноември по време на кратко примирие. Дъщеря им Илан казва:

"Виждайки баща си днес, всички ние само подчертаваме колко много трябва да постигнем споразумение възможно най-скоро и да върнем всички у дома. Настоявам лидерите на тази страна да гледат това видео и да видят баща си, който вика за помощ."

Другата му дъщеря Шир каза:

"Ако сте гледали видеото, сте видели, че баща ми знае, че всички ние идваме на митинга всяка седмица и се борим за него и за всички пленници."

Семейство Зигел са отвлечени от кибуц Кфар Аза на 7 октомври, когато Хамас атакува израелски общности близо до Газа, а Миран е пленен от кибуц Нир Оз.

Говорейки под натиск във видеоклипа, публикуван от въоръженото крило на Хамас, 64-годишният Зигел и 46-годишният Миран призовават израелското правителство да се споразумее с "Хамас" за прекратяване на огъня и освобождаване на заложниците.

"Аз съм тук в плен на "Хамас" от 202 дни. Ситуацията тук е неприятна, трудна и има много бомби", казва Миран.

Новият видеоклип идва в момент, когато Хамас заяви, че проучва последното предложение на Израел за примирие. Медиите съобщават, че посредникът Египет е изпратил делегация в Израел, за да даде нов тласък на забуксувалите преговори, отбелязва Би Би Си. 

От централата на Форума на семействата на заложниците заявиха, че видеото е най-яркото доказателство, че израелското правителство трябва да направи всичко възможно, за да одобри сделка за връщането на всички заложници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews