Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"Грийнпийс" отговори на ЕК след скандала с документите на TTIP

OFFNews 03 май 2016 в 12:09 3931 1

„Позицията на комисар Малмстрьом е неискрена. Изтеклите консолидирани документи не споменават принципа на предпазливостта на ЕС, който осигурява по-голяма защита на околната среда и потребителите."

Това коментираха от "Грийнпийс"-Брюксел в отговор на комисаря по търговията в ЕК Сесилия Малмстрьом след изтичането на над 240 страници от секретния за момента документ за партньорство между САЩ и ЕС TTIP.

Вчера Малмстрьом заяви, че „изглежда има много недоразумения, които се носят“ в пространството по отношение на „предполагаемото изтичане“ на данни за споразумението, което САЩ и ЕС се опитват да постигнат от 2013 г. насам.

Малмстрьом може да обещае да не засяга защитата на околната среда и на потребителите, но доказателствата сочат друго, казват от "Грийнпийс".

"По няколко различни теми, САЩ предлагат да бъдат занижени стандартите на ЕС. В изтеклите консолидирани текстове обаче няма никакви предложения от страна на ЕС да се противопоставят на позицията на САЩ. Ако европейците трябва да вярват на обещанията на Малмстрьом, най-добре би било ЕС да публикува най-новите консолидирани глави с ясни доказателства, че Комисията предлага по-висока защита на околната среда и на потребителите в TTIP", гласи още позицията на "Грийнпийс". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!