"Готови сме да умрем, но ще спрем всеки, който унижава Пророка"

ОFFNews Последна промяна на 19 януари 2015 в 14:04 7630 12

Днес в центъра на Грозни бе организиран митинг срещу публикуването на карикатури на пророка Мохамед. Според руското министерство на вътрешните работи, на събитието са присъствали повече от 800 хиляди души.

Според кореспондента на Руската служба на BBC в Грозни, Юри Вендик, на митинга са били около 200-300 хил. души.

"Гледам този площад с чувство на гордост за любимия пророк Мохамед (мир на праха му), за религията на исляма, за народа на Русия! Събрали сме се на протестна демонстрация. Това е протест срещу онези, които подкрепят публикуването на карикатури на пророка Мохамед (мир на праха му). Тя е знак на протест срещу тези, които се опитват да обиждат религиозните чувства на мюсюлманите по целия свят. Тя е в знак на протест срещу тези, които умишлено насаждат в света огъня на религиозната и етническа омраза,"- каза Рамзан Кадиров, президент на Чечения, по време на митинга в Грозни в защита на ислямските ценности.

Мюсюлманите винаги са били надеждни защитници на Русия и сега са в състояние да дадат подобаващ отпор на всеки враг на отечеството", заяви Кадиров.

След тези думи, той трябваше да направи пауза, тъй като протестиращите започват да скандират "Аллах Акбар".

"Ако е необходимо, ние сме готови да умрем, за да спрем всеки, който си мисли, че може безотговорно да унижава името на Пророка (мир на праха му). Трябва ясно да се разбере от всеки, който безсрамно игнорира мнението на стотици милиони мюсюлмани. Ние можем да видим как европейските журналисти и политици под фалшиви лозунги за свобода на словото и демокрацията провъзгласяват свободата на дебелащината, простащината, оскърбяването на  религиозните чувства на стотици милиони вярващи. За каква свобода на словото говорят в Париж и другите западни столици?"- продължи Кадиров.

Миналата седмица, Кадиров обяви за свои лични врагове всички онези, които "подкрепят правото на списание Charlie Hebdo да обижда религиозните чувства на 1,5 милиарда мюсюлмани."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2015 в 16:03

Само дето готовността им да умират е по-скоро готовност да убиват инакомислещите и да жертват своите по-ниско стоящи в йерархията съмишленици.

20.01 2015 в 14:12

КАДИРОВ Е ПОДЛОГА НА ПУТИН /МИР НА ПРАХА МУ/.

20.01 2015 в 13:59

Домъкнали са всички останали живи след двете изтребителни чеченски войни. Но като свършат парите за Кадиров тези с викове "Аллах акбар" ще се нахвърлят върху своите путлеристки създатели, съюзници и спонсори...

19.01 2015 в 17:45

Е, нали щяха да бъдат милион? Макар че кънтенето на триста хиляди кухи лейки пак си е доста шумно.

Но това ми хареса: „Мюсюлманите винаги са били надеждни защитници на Русия“. А тук онзи беловласия обяснява, че трябва да дружим с руснаците, защото са стожери на християнството. А сега де...?

19.01 2015 в 17:00

Благодаря ти, колега, някак ми олекна, прости, че съм незапознат!

19.01 2015 в 16:23

Означава "Пътна (дорожная на руски) патрулна служба", но при нас получава друго звучене.

19.01 2015 в 15:59

Какво ще кажете за надписа върху кабинката долу вляво? Как да го оприличим, на чиста случайност или на грозна действителност?

19.01 2015 в 15:45

Религиите и лидерите, които проповядват разделение между хората са всъщност вредните. Както в мюсюлманския свят, така и в останалите религии има насилие и нетолеранстност. Но в момента фокусът е насочен към исляма и към Русия. За съжаление всичко, което се случва от 1 година насам прилича на подготовка за огромна война.

19.01 2015 в 15:32

Тези на площада нямат ли си по-сериозни проблеми, ами се занимават с европейско списание?Те ли ще ни определят кое може и кое не?Не сме ги абонирали за Charlie Hebdo.Да не го четат, като не им харесва.И аз смятам за извращение да имат по няколко жени, и разни други неща, но не им се меся.

19.01 2015 в 15:20

Струва ми се, че тези стотици хиляди заблудени души са по-голям проблем за Русия, отколкото за Франция. :)