"Готови сме да умрем, но ще спрем всеки, който унижава Пророка"

ОFFNews 19 януари 2015 в 14:04 8601 12

Днес в центъра на Грозни бе организиран митинг срещу публикуването на карикатури на пророка Мохамед. Според руското министерство на вътрешните работи, на събитието са присъствали повече от 800 хиляди души.

Според кореспондента на Руската служба на BBC в Грозни, Юри Вендик, на митинга са били около 200-300 хил. души.

"Гледам този площад с чувство на гордост за любимия пророк Мохамед (мир на праха му), за религията на исляма, за народа на Русия! Събрали сме се на протестна демонстрация. Това е протест срещу онези, които подкрепят публикуването на карикатури на пророка Мохамед (мир на праха му). Тя е знак на протест срещу тези, които се опитват да обиждат религиозните чувства на мюсюлманите по целия свят. Тя е в знак на протест срещу тези, които умишлено насаждат в света огъня на религиозната и етническа омраза,"- каза Рамзан Кадиров, президент на Чечения, по време на митинга в Грозни в защита на ислямските ценности.

Мюсюлманите винаги са били надеждни защитници на Русия и сега са в състояние да дадат подобаващ отпор на всеки враг на отечеството", заяви Кадиров.

След тези думи, той трябваше да направи пауза, тъй като протестиращите започват да скандират "Аллах Акбар".

"Ако е необходимо, ние сме готови да умрем, за да спрем всеки, който си мисли, че може безотговорно да унижава името на Пророка (мир на праха му). Трябва ясно да се разбере от всеки, който безсрамно игнорира мнението на стотици милиони мюсюлмани. Ние можем да видим как европейските журналисти и политици под фалшиви лозунги за свобода на словото и демокрацията провъзгласяват свободата на дебелащината, простащината, оскърбяването на  религиозните чувства на стотици милиони вярващи. За каква свобода на словото говорят в Париж и другите западни столици?"- продължи Кадиров.

Миналата седмица, Кадиров обяви за свои лични врагове всички онези, които "подкрепят правото на списание Charlie Hebdo да обижда религиозните чувства на 1,5 милиарда мюсюлмани."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!