Хиляди мюсюлмани на протест срещу "Шарли Ебдо"

OFFNews 19 януари 2015 в 10:15 6376 18

Хиляди мюсюлмани излизат на протести срещу "Шарли Ебдо". 

Пакистанци протестираха срещу карикатурите на пророка Мохамед, които станаха причина за терористичния атентат срещу френския вестник "Шерли Ебдо".

Жителите на Пакистан излязоха по площадите на Исламабад, Лахор, Квета, Карачи и други градове, предаде РИА "Новости".

Не по-малко от 6000 души се събраха на демонстрацията в Лахор. Активистите призоваха да се скъсат дипломатическите отношения с Франция. 

В Квета път протестиращите гориха френски знамена и портрети на президента на Франция Франсоа Оланд.  

Миналата седмица в няколко региона на Африка също се проведоха демонстрации срещу публикуването на карикатурите на пророка Мохамед. В Нигер, в резултат на безредиците, които избухнаха по време на протестните действия, загинаха 10 души. 

Демонстрации са проведени и в Алжир, Мали, Сенегал и Мавритания. 

Днес в Чечения ще се проведе протест „Любов към пророка Мохамед”, за който гръмко се обяви, че се очаква да присъстват около 1 млн. души.

Първоначално ръководителят на Чеченската република Рамазан Кадиров е очаквал да се включат 500 хиляди демонстранти, но след това разбрал, че е възможно да се появят над 1 милион чеченци и мюсюлмани от различни руски републики.

"Но ние не трябва да се поддадем на провокации. Насилието не е изход. Това не е нашият начин на борба срещу неморални хора. Ние трябва да покажем нашето единство и любов към Пророка. Той е най-добрият отговор.", коментира Кадиров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!