Голям пожар в Домодедово, масирана атака на украински дронове срещу Крим и Москва

OFFNews 10 август 2023 в 09:11 8094 1

Снимка URA.RU

На територията на Домодедово според очевидци се е усещала миризма на сяра.

Голям пожар е избухнал миналата нощ в близост до московското летище Домодедово, а в социалните мрежи се появиха записи на пламъци и дим. От своя страна руското министерство на отбраната обяви, че армията е свалила близо 15 дрона – ПВО е реагирала срещу украински дронове в Московска и Калужка области, в Севастопол, а един дрон е паднал в Черно море. За известно време през нощта беше ограничена дейността на лентищата Домодедово и Внуково. 

„По независещи от летището причини Внуково наложи временни ограничения за приемане и излитане на самолети от 2.43 ч. сутринта. С цел безопасност част от рейсовете са насочени към други летища. В 5.15 полетните ограничения са отменени“, се казва в изявление на аеропорта. От 2.59 до 5.15 е било затворено и Домодедово. Спирането на полетите е било свързано с активността на украински дронове в района на руската столица.

„Тази вечер над територията на Калужка и Московска област, както и над град Севастопол, бяха осуетени опитите на киевския режим да извърши терористични атаки с безпилотни летателни апарати... В резултат на осуетените терористични атаки са избегнати жертви и разрушения“, съобщи РИА Новости с позоваване на военните.

Над Москва дронове са засечени в Одинцовския район, а свалените над небето на Малоярославски район на Калужка област също са били с маршрут руската столица. Близо до Севастопол два безпилотни апарата са били поразени от системите за ПВО, а други 9 са били заглушени от системите за радиоелектронна борба и не са достигнали целите си. Това е една от най-масираните атаки на ВСУ срещу цели на територията на Русия и на анексирания Крим. На полуострова е обявена жълта степен на терористична заплаха, добавя РИА Новости.

В района на Домодедово през нощта е горял автосервиз, а общата площ на открития пожар е била над 1 декар, съобщават спасителните служби в Москва. Пожарът е бил в село Константиново. Според очевидци, които споделят и кадри от бушуващия огън, преди избухването на пожара са чути две експлозии. Във видеоклипове от местопроизшествието се вижда гъст черен дим и пламък, забележим от голямо разстояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!