Големи пратки с чуждестранно оръжие в Украйна са унищожени, твърди Русия

OFFNews 19 април 2022 в 07:50 4306 3

Снимка Getty Images

Конашенков в Сирия през 2016.

Въоръжените сили на Русия са унищожили логистичния център и намиращите се в него големи пратки чуждестранно оръжие, пристигнали от САЩ и европейски страни през последните 6 дни, твърди говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков. 

Вчера ракетните войски и артилерията на Русия са поразили над 300 военни обекта на територията на Украйна.

По-рано Русия съобщи, че през нощта е нанесла масирани удари по украинската армия и свързаните с нея военни обекти, като е използвала своите военновъздушни сили, ракетни войски, артилерия и системи за противовъздушна отбрана.

В изявление на руското министерство на отбраната се твърди, че изстреляните от въздуха ракети са унищожили 16 украински военни обекта през нощта, включително пет командни пункта, склад за гориво и три склада за боеприпаси, както и украинска бронетехника и сили.

В съобщението пише, че тези удари са нанесени в Харковска, Запорожка, Донецка и Днепропетровска област и в пристанището Николаев, както и че руските ВВС са нанесли удари по 108 района, където според тях са съсредоточени украински сили и бронетехника.

Руското министерство на отбраната обвини Украйна, че планира "чудовищни провокации" с масови жертви сред цивилното население, които имат за цел да "поставят руските сили в лоша светлина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1915

3

Читателка

21.04 2022 в 02:10

Тук тези конспиративни теории вървят, щом и временния министър председател ги разпространява. А може би той злорадства, доволен е от такова развитие на събитията в Украйна?? Нали и президента каза, че Русия ще спечели войната?? И тези страхливци са оглавявали армията ни, на тях сме разчитали да охраняват границите ни!!Срам и позор! В едни такива събития се вижда, че огромните заплати и редица привилегии , които ползват редовно служещите в армията, въобще не са заслужени. Защото това са едни страхливци, които се чудят зад чии гръб да се скрият. И понеже си мислят, че гърба на малкия гном е достатъчно голям, то бързат там да се подслонят.

-240

2

редовно четящ

19.04 2022 в 11:22

Наистина ли си вярват?

2550

1

alfakentavur

19.04 2022 в 09:47

Пак лъжат.
А и колкото и големи пратки да унищожат, още по-големи са на път и още по-големи идват след тях.