Гърция удължи забраната за влизане на граждани извън ЕС до 8 март

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2021 в 17:37 1337 0

Гръцкото правителство удължи забраната за влизане на граждани извън Европейския съюз до 8 март, за да се ограничи разпространението на COVID-19, съобщи "Катимерини".

Гражданите на 10 държави са изключени от Директивата за авиацията - Великобритания, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Обединени арабски емирства, Руска федерация и Израел.

Всички пътници, влизащи в страната от всяка чужда държава, включително държавите членки на Европейския съюз, подлежат на задължителна 7-дневна карантина у дома или на мястото на временно им пребиваване, освен ако не останат в Гърция за по-кратък период от време, като в този случай ограничението е валидно до заминаването им.

Освен това международните пътници ще бъдат проверявани при пристигане, въз основа на процедурата, предвидена във формуляра за локация на пътници. В случай, че тестовете установят положителен случай, карантината за пътника ще бъде валидна 14 дни.

Специално за постоянните жители на Русия остава ограничението полетите да пристигат само на летищата в Атина, Солун и Ираклион, както и максимален лимит за влизане в Гърция от 500 пътници на седмица.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !