Quantcast

Фидел Кастро: Не САЩ, а Русия и Китай могат да спрат евентуална световна война

OFFNews Последна промяна на 12 декември 2015 в 08:46 8098 19

Снимка Reuters

Фидел Кастро.

Русия и Китай "познават много по-добре световните проблеми" от САЩ и могат да направят така, че да се избегне евентуална световна война.

Това заяви бившият кубински президент Фидел Кастро в писмо, публикувано вчера в кубинския официоз "Гранма", предаде АФП.

Становището на 89-годишният политик бе изразено в писмото, с което подкрепи президента на Венецуела Николас Мадуро, след изборното му поражението в неделя.

Бившият ръководител на кубинската държава, който напусна от власт през 2006 г., даде висока оценка на развитието на Обединената социалистическа партия на Венецуела. "Милиони деца и млади хора, които днес посетиха най-голямата мрежа от държавни училища в света живеят във Венецуела. Същото може да се каже и за многото центрове по здравеопазване и здравни грижи за хората", заяви Касро.

По отношение на световния конфликт бащата на кубинската революция обърна внимание на факта, че "не съществува сигурност за никого" и припомни на ядрена опасност в момента, в която се увеличава напрежението между САЩ и Русия.

Политикът коментира и работата на ООН. Според него, само мир, правото да се направи обща собственост на природните ресурси на планетата, както и науката и технологията може да "спаси живота на хората на земята. "Ако човечеството продължи пътя си към експлоатация и грабеж на ресурсите чрез многонационални и империалистически банки, ще доведе до катастрофа", предупреди Фидел Кастро.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.01 2016 в 08:56

Големият мислител каза!!

13.12 2015 в 02:56

Мумията проговори

12.12 2015 в 23:25

Кубинците с риск за живота си бягаха от сатанинския режим на Кастро.

Пожелавам на всички негови почитатели децата ви до 9-то коляно да живеят в режим като неговия.

12.12 2015 в 21:49

miro, ами харесвайте си го бе. Кой ви спира. Ти за моята едностранност не бери грижа - аз поне не защитавам криминални престъпници скрили се под наметалото на някаква, при това каскетаджийска, идеология (надявам се, че поне схващаш метафората).

12.12 2015 в 21:13

Китай, които на няколко пъти влизаха в конфилкт с Индия, Пакистан и Русия ли ще спират световна война? Там, където всеки, който оспори властта бива мятан в затвора. Боже, боже, опази.

12.12 2015 в 20:27

До Ренегата, който нарича себе си "Българин" (но е просто гъзолизец ренегат):
за твое сведение САЩ от много, ама много отдавна са просто една военнизирана хунта, която с измама и пропаганда се задържа на власт.
Вземи попрочети малко факти от последната декада, като примерно стойности на БВП, реално притежавани активи, външни дългове и прочие.
Х-американците така ги тресе от страх какво ще правят като военните им почнат да гладуват, че чак си избраха маймуняк за президент, белким успеят да го изкарат него виновен...

12.12 2015 в 17:36

//Становището на 89-годишният политик бе изразено в писмото, с което подкрепи президента на Венецуела Николас Мадуро, след изборното му поражението в неделя.//

Путинките,
Научете се да осмисляте прочетеното, а не да повтаряте като папагали заглавията.

Россияне на полном серьезе считают себя конкурентами Америки. Сидят за компьютерами, работающими на американской ОС, подключены к сети Интернет, которая придумана американцами и называют их пиндосами! А по телевизору грозят им ядерной войной. Не грозятся конкурировать с IBM или Apple, нет, бомбу грозятся кинуть. Если кто забыл, то бомбу им подарили тоже американцы. Россияне, если американцы, которые столько дали миру - тупые пиндосы, тогда я вас с этих пор считаю мартышками. Если сравнить американцев и вас, то польза человечеству абсолютно не сопоставима.

А, как хочется соперничать с Америкой?
Хочется, очень хочется. Да, но в чем? В войне? Американцы кроме войн дали миру интернет, мобильную связь, компьютеры, технологии. Они много чего дали этому миру. Что дали миру россияне? Только войны и водку. Больше ничего. Потому и живет россиянин от войны к войне. Потому что заниматься ему больше нечем. Не умеет он строить. Умеет только бухать, воровать и убивать. И еще изворотливо врать.

12.12 2015 в 17:28

Иво, велики хора има и от двете страни на барикадата. Да обвиняваш някой, че е комунист и партизанин защото харесва Кастро показва колко едностранно гледаш на нещата. Което показва че си ограничен също така, изкарай си главата от газъ глупако

12.12 2015 в 16:55

Велик човек. Половин век противостои на ФАЩ въпреки трудностите, и накрая принуди американосите да свалят блокадата, която съсипа Куба, но не сломи революционния дух на героичните КУБИНСКИТ КОМУНИСТИ.

РОССИЯ и КИТАЙ са рамо до рамо в борбата против Четвъртия хилядолетен райх за освобождение на ПРОГРЕСИВНОТО ЧОВЕЧЕСТВО от оковите на демонокрастията, либерастията, толерастията, мултикултурастията, политкуректорастията и обикновената педерастия.

С ВАС СМЕ, ДРУГАРИ!

12.12 2015 в 16:03

Victimized, благодаря, че ме осветли.
Дай сега разкажи някоя случка за дядо ти партизанина и как баба ти му е носила храна по шумките.