„Фемен“ разголиха гръд в Крим срещу войната (снимки и видео)

OFFNews 06 март 2014 в 17:34 13129 16

В нова улична акция момичетата от „Фемен“ разголиха гръд днес пред парламента на Крим в знак на протест срещу руската военна инвазия в автономния украински район.

Активистките излязоха на площата пред кримската Рада с голи гърди, изписани с призива: „Спрете войната на Путин“. Там те бяха посрещнати от милицията, както и от недоволни проруски настроени граждани.

Една от активистките беше заловена от милиция секунди след началото на акцията и отведена в полицейска кола. Част от свидетелите на акцията викаха "Проститутки!".

По-рано кримският парламент обяви, че републиката ще се присъедини към Руската федерация. Депутатите в Крим изтеглиха във времето насрочения за 30 март референдум и той ще се проведе на 16 март. Допитването, според днешното решение, няма да е просто за независимост на Крим от Украйна, а за присъединяване към Русия.

Москва все още не е излязла с официалната позиция по въпроса. Решението обаче разгневи правителството в Киев, което обяви, че провеждането на подобен референдум е противоконституционно и незаконно, тъй като в момента законодателството на Украйна не допуска местни референдуми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!