ЕС удължи санкциите срещу Русия с шест месеца

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2018 в 11:34 1309 0

Съветът на ЕС прие решение да удължи с още шест месеца, до 15 март догодина, санкциите срещу Русия, въведени заради нарушаването на териториалната цялост на Украйна.

Засегнати от решението са 155 души и 44 организации, се посочва в съобщението, цитирано от БТА.

Санкциите представляват ограничения за пътуване и запор на имущество. Отбелязва се, че обстановката в Украйна не предполага засега отмяна на наложените санкции. Решението влиза в сила от утре.

До март догодина остават в сила решенията за запор на имуществото на отговорните за присвояване на украински държавни финансови средства. До юни догодина са в сила забрана за внос на стоки от Крим и Севастопол, ограничения за търговията и инвестициите в някои икономически области, забрана за предоставяне на туристически услуги в Крим или Севастопол, забрана за износ на стоки и технологии. До края на януари догодина са в сила икономически санкции върху търговския обмен с Русия заради неспазването на споразуменията от Минск.

ЕС въведе санкциите срещу Русия през март 2014 г. заради незаконното анексиране на Крим и умишленото дестабилизиране на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови