Ердоган критикува: Гърция не е на нашето ниво

OFFNews 06 септември 2022 в 11:10 1837 2

Ердоган

Снимка БТА архив

Ердоган предупреди Гърция "да не отива твърде далеч, защото Турция ще направи необходимото, когато настъпи моментът"

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи за пореден път остри критики към Гърция, предадоха турските медии, цитирани от БТА. 

След заседание на турския кабинет Ердоган заяви: Гърция не е на нашето ниво, тъй като не е равна на нас нито в политическо, нито в икономическо, нито във военно отношение", цитиран от Анадолската агенция.

През уикенда, на фона на продължаващото напрежение между Турция и Гърция, Ердоган предупреди Гърция "да не отива твърде далеч, защото Турция ще направи необходимото, когато настъпи моментът".

Според източници от турското министерство на националната отбрана само през първите осем месеца на 2022 г. Гърция е нарушила въздушното пространство и териториалните води на Турция над 1100 пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1915

2

Читателка

06.09 2022 в 15:30

Ама наистина не са ти по мяра гърците, Ердоган Ага, ами защото много над теб са!! И История хилядолетна имат, толкова им е много, че даже на теб са подарили и оставили, пари да правиш от нея!! Само че при теб римските мраморни колони се търкалят по улицата и кучетата ги припикават, докато в Гърция те са в храмовете , в музеите, културния човек ще си купи билет и ще отиде да ги види!! А при теб ще дойде прах за пране и омекотител, е... може и малко локум да си купи... Та ето за това става въпрос...

12078

1

edin slep

06.09 2022 в 13:06

Да, но Гърция е в ЕС, поръча си самолети Рефал, които вървят с военна помощ от Франция, а Турция не е на нивото на Франция и ЕС по никой параграф, така че - трай си Ердогане.
 
X

Да помогнем на украинските деца!