Quantcast

Експерт: За катастрофата на А 320 са виновни хакери, а не Лубиц

Ивелина Ватова Последна промяна на 16 април 2015 в 17:56 21796 18

Снимка ЕПА

Авиационният експерт Мат Андерсън направи гръмко предположение за причините за авиокатастрофата във Франция на 24 март тази година, съобщава vesti.ru. 

В писмо до редакцията на вестник „Файненшъл Таймс“ Андерсън, който е шеф на американската авиокомпания Indigo Aerospace, твърди, че виновници за катастрофата може да са хакери, а не вторият пилот Андреас Лубиц. 

Експертът твърди, че бордовият компютър би могъл да бъде повреден малко преди самата катастрофа. Според официалната версия на разследващите Лубиц съвсем съзнателно е започнал да снижава самолета в планинската местност и това довело до сблъсъка.

Според Мат Андерсън биха могли да съществуват много причини за подобно действие от страна на пилота. В това число и заразяване на навигационната система от вирусна програма или друга външна намеса.

„Това е една от причините, заради които военните и правителствените самолети имат специална защита. Гражданският авиофлот не притежава подобна защита“, пише Андерсън. Той е на мнение, че преди да се обвинява в каквото и да било вторият пилот, трябва да се изчакат резултатите от разследването.

Андерсън не е единственият експерт, който допуска версията за хакерска намеса. Бившият летец Джей Ролинс обяви същата хипотеза. По американския телевизионен канал MSNBC той е заявил: "Самолети от подобен тип са високо компютъризирани. Има една вероятност, която никой не отчита. За мен е интересно дали това би могло да се окаже хакерска атака?“

Преди това европейските медии разпространиха друго предположение за трагедията. Има сведения, че малко преди катастрофата Андреас Лубиц е търсил в Интернет информация за разхлабващи и диуретични средства. Не е изключено да е поставил подобен препарат в кафето на командира, за да го принуди да отиде до тоалетната. Така Лубиц щял да остане сам в пилотската кабина. Тази версия обаче не е потвърдена. Германските власти потвърждават единствено информацията, че вторият пилот се е интересувал от данни за самоубийство и как би могъл да блокира вратата на пилотската кабина.

Еърбъсът A320, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, се разби в Алпите, в югоизточната част на Франция на 24 март тази година. На борда му имаше 150 души. Всички те загинаха.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2015 в 12:47

@Бате_Влади
Така ли решихте на оперативката да отговорите - с въпрос какво пуша? Ама за всеки случай фалкона на властта заминава за Швейцария. Голям майтап. Тя простотията винаги големи майтапи произвежда, ако не броим жертвите. И все пак - защото по спешност през 1997 привикаха всички боинги в два центъра за поддръжка, за да им сменят софтуера? Това е въпросът. Има и други въпроси, но явно няма кой да им отговори.

17.04 2015 в 11:42

F1 нормално е да го въведат след като започнаха да убиват инакомислещите с цел започване на война.
Кой ли има полза от това?
Май едно гномче отличаващо се с нисък ръст и голяма наглост управляващо на север от Киев.
Както каза един терорист от Донбас войната ще почне на 16 април.

17.04 2015 в 09:29

Най-сигурното доказателство че ни ръсят с кемтреилс е увеличението на броя на малоумните "демократи".
В Украйна въведоха военно положение, забраниха събранията, ще конфискуват компютри и телевизори, забраняват свободното придвижване, въвеждат принудителна гражданска повинност, отнемат собственост на фирми и граждани за "целта на отбраната и националната цялост".

Логичен резултат само след една година власт на демократите от мегдана.
През кура ми е кой бутна самолета.

Да еба и демокрацията.

16.04 2015 в 23:51

Едно време вестниците поне завършваха тия заглавия с многозначително "май"

16.04 2015 в 22:45

А кога ще излезе поредния експерт с необходимост от 5 мин слава да съобщи, че самолетът е паднал защото върху него е седял извънземен и го е дърпал за опашката?

16.04 2015 в 21:13

sk,

Не знам кво пушиш, ама явно е МНОО яко, брато! :D

16.04 2015 в 21:10

Експертите все американски, Airbus са европейски. Американските експерти да кажат защо 1997 след като боингите падаха като круши от небето привикаха всички боинги в два центъра, за да им сменят софтуера - това хакерска атака ли беше или еврейски софтуер, аутсорснат (краден и замазан) в България? Интересно дали от алтруистични подбуди не се опитват сега да създадат черен имидж на Airbus, а може да са му продали и софтуер пак същите среди, все пак нещо трябва да сме дали в замяна на безплатния миниколайдер, който щели да ни правят в технопарка на президента, който е виден софтуерист-кабалист от малък.

16.04 2015 в 20:43

Тъй-тъй, хакери заключили вратата на кабината, запушили ушите на пилота да не чува как другия блъска от вън на вратата, завързали му и превръзка на очите за да не вижда планината... Експерт по а....н секс е тоя!

16.04 2015 в 20:22

Абсолютно съм съгласен с експерта! Все пак експерт е това, ехееее... Не е лукова глАва! Но е прозрял само част от истината. Бат' ви Владьо да ви каже каква е останалата част:

1) Пилотът е имал аутизъм, предизвикан естествено, от ваксина. Тоест, е бил лесно манипулируем;

2) Понеже е бил лесно манипулируем, илюминатите, евреите, рептилиите и лично Сорос са го карали да пръска кемтрейлс със самолета си;

3) Един ден, обаче, по чиста случайност си бил увил главата с алуминиево фолио, за да пробва нов лек срещу косопад, намерен от него предишния ден в бегемама. Фолиото е блокирало зомбиращото действие на HAARP и момъкът, така да се каже, се е осъзнал класово. Но после, под въздействието на аутизма, си е свалил фолиото и пак е станал зомби;

4) По време на фаталния полет, когато е станало време да се пръска с кемтрейлс, главният пилот е излезнал от кабината уж по малка работа, а всъщност за да не гледа това ужасяващо престъпление срещу човечеството. В този момент, да му се не види, зомбираният от HAARP втори пилот е решил, докато никой не го гледа, пак да опита от илачът с фолиото. Естествено, пак е блокирал вредното въздействие на HAARP и пак се е осъзнал класово. И е отказал решително да натисне копчето, активиращо пръскачките. Като са видели накъде отива работата (демек - че ще бъдат изобличени пред целия свят от един нищо и никакъв пилот), злите илюминати и колегите им (вж. по-горе) веднага са се обадили на Сорос да се консултират какво да правят. Той само казал "Вече ми съобщиха за случая. Колегите от фармацевтичната индустрия дето правят ваксините с аутизма също ми се обадиха преди малко с молба да покрием случая, че голям резил ще стане! Така че - действайте, пускайте вируса!". Останалото е история...

:D

16.04 2015 в 20:13

Вижте кой източник на информацията е ползван !"ru"