Описват пилота, свалил умишлено самолета, като "мил и забавен млад човек"

OFFNews 26 март 2015 в 20:55 13377 2

Снимка Bild

Прокуратурата в Марсилия обяви в четвъртък, че вторият пилот на разбилия се в Южна Франция самолет - Андреас Лубиц, е свалил умишлено самолета. 

Според записа от "черната кутия" на самолета Лубиц е бил сам в кабината, когато е започнал да снишава самолета, и не е пуснал в кабината капитана. 

При самолетната катастрофа загинаха 150 души - 144 пътници и шестима души екипаж. 

28-годишният Андреас Лубиц е роден в Монтабаур в провинция Райнланд-Пфалц.

Лубиц започва работа в дъщерната компания на Lufthanza Germanwings през септември 2013 г. и има общо 630 летателни часа.

От Федералната авиационна администрация в Германия съобщиха, че Лубиц е отговарял на образователните, лицензионните и медицинските стандарти на агенцията.

Младежът е започнал обучението си през 2008 г. След това е имало изчакване от 11 месеца, което не е необичайно, а през 2013 г. е започнал работа като втори пилот на Airbus А320, разказа изпълнителният директор на Lufthanza Карстен Шпор.

Колегите му от авиоклуба „Вестервалд“ го описват като много мил и възпитан човек и отказват да повярват, че е възможно съзнателно да е разбил самолета.

Той проведе обучението си в клуба като много млад. Беше спокоен и прецизен, нормален млад мъж, допълват те.

По думите им той е бил много забавен и понякога малко затворен, бил е щастлив, защото е постигнал мечтата си да стане професионален пилот.

Членовете на авиоклуба обясняват, че Андреас Лубиц е бил доволен от работата си и се справял много добре.

Лубиц бил известен сред познатите си със своята страст към тичането. Често вземал участие и в местни състезания.

Според службите за сигурност няма данни Лубиц да е имал връзка с терористични организации, но властите продължават разследването.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!