Екоактивист се завърза за пилона на покрива на Пантеона в Париж

OFFNews 31 октомври 2022 в 23:58 1490 0

24-годишният Саша се завърза за пилона на покрива на Пантеона

Снимка Derniere Renovation

24-годишният Саша се завърза за пилона на покрива на Пантеона

Екоактивист свали знамето на Франция и се завърза за пилона на покрива на Пантеона в Париж, сградата-мавзолей на редица изтъкнати исторически фигури.

"Тази сграда-символ беше избрана, за да подчертаем сериозната опасност, пред която е изправен френският народ, тъй като правителството не предприема необходимите мерки за спиране на глобалното затопляне", написа днес в Туитър екоорганизацията "Последното реновиране".

Името на групата се отнася до нейното искане сградите във Франция спешно да станат енергийно ефективни - обещание, което правителството в Париж все още не е изпълнило.

"Сега е наш ред, на обикновените граждани, да настояваме за действие по ангажиментите, които правителството отказва да изпълни. От нас зависи да започнем гражданска съпротива", казва още екоорганизацията на своя сайт.

В изявлението на "Последното реновиране" се съобщава, че пожарникар е свалил техния 24-годишен активист Саша от покрива.

"Свалих флага наполовина, защото трябва да почетем всички хора, които вече загиват всяка година от наводнения, пожари, глад, накратко - от климатичните промени", написа самият Саша в Туитър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews