Джо Байдън нареди знамената да се свалят наполовина заради загиналите в Нашвил

OFFNews 28 март 2023 в 10:23 1789 0

стрелба

Снимка @MNPDNASHVILLE

Нашвил

28-годишната тарнссексуална жена, която уби три деца и трима възрастни в училище в Нашвил, Тенеси, е била застреляна от полицията след престрелка. Тя е била въоръжена с две автоматични пушки и пистолет.

В знак на траур за загиналите в Нашвил президентът на САЩ Джо Байдън нареди на всички официални институции в страната да свалят знамената си наполовина до края на март.

Говорителят на полицията Дон Аарон заяви, че сред убитите при стрелбата са три деца и трима служители на училището. И трите загинали деца са били на девет години, двама възрастни са били на 61 години, а един - на 60 години. Полицай също е бил ранен.

Часове след престъплението полицията съобщи името на стрелеца като Одри Хейл, която се е представила за транссексуална. Хейл оставила манифест, но все още се изясняват мотивите за престъплението.

CNN съобщи, че Одри Хейл е завършила колежа по изкуства и дизайн в Нешвил преди година. На страницата ѝ в LinkedIn пише, че е работила като дизайнер на свободна практика и помощник в магазин на непълно работно време.

Училището в Нешвил е частно християнско начално училище: децата учат в него до шести клас, до 11-12-годишна възраст. Според сайта му обучава около 200 ученици.

По данни на Education Week само през тази година в Съединените щати е имало 12 случая на стрелба в училище, довели до смърт или раняване.

На 14 февруари 2023 г. при стрелба в Мичиганския университет в САЩ загиват най-малко трима души, а петима са ранени. Малко след нападението стрелецът се самоубива.

На 17 февруари 2023 г. въоръжен мъж застрелва бившата си съпруга и още петима души в малкото градче Аркабутла в американския щат Мисисипи. Тогава това беше 73-тата масова стрелба от началото на годината (по данни на изследователската група Gun Violence Archives, GVA).

На 27 май 2022 г. при нападение срещу училище в град Ювалд, щата Тексас, загиват 19 ученици и две учителки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови