Двама заложници са убити, а осем са ранени при израелски удари в Ивицата Газа

OFFNews 11 февруари 2024 в 15:28 814 0

Газа

Снимка GettyImages

Двама израелски заложници са убити, а други осем са ранени след израелските удари по Ивицата Газа през последните 96 часа, предаде Ройтерс. Състоянието им става все по-опасно с оглед на невъзможността да им бъде осигурено подходящо лечение, твърди въоръжено крило на "Хамас" в "Телеграм".

"Израел носи пълната отговорност за живота на ранените с оглед на продължаващите бомбардировки", казват още от терористичната групировка.

Представител на "Хамас" заяви днес, че всяка операция на израелските сили в Рафа, в южната част на Ивицата Газа, ще "застраши" преговорите за освобождаване на заложници в замяна на палестински затворници, посочва Франс прес.

"Всяка сухопътна операция на Израел в пограничния град Рафа ще взриви преговорите за освобождаване на заложници", предупреди високопоставен лидер на "Хамас", цитиран от телевизията на групировката "Акса". 

На този фон палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че броят на жертвите от палестинска страна наближава 28 200 души. За последното денонощие в Ивицата Газа са убити 112 палестинци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика