Добрият пример: Без пластмасови изделия на британски фестивали и културни събития

OFFNews 20 април 2018 в 13:06 2770 0

Над 60 фестивала и културни събития, част от Асоциацията на независимите фестивали във Великобритания, взеха много добро решение в полза на околната среда - забраниха използването на пластмасови чаши, чинии и други инструменти за еднократна употреба, включително брокат.

Изпълнителният директор на асоциацията Пол Рийд описа употребата на пластмасови изделия за еднократна на фестивалите като "един от-критичните въпроси, пред които е изправен нашия бизнес и обществото".

Смята се, че във Великобритания се използват 38,5 милиона пластмасови бутилки на ден, а 91% процента от тях не могат да се рециклират. Фондация Елън МакАртър смята, че до 2050 г. в океана ще има повече пластмаса от риба. Според компанията Surfers Against Sewage, която работи за запазване чистотата на моретата и океаните, кризата с пластмасовото замърсяване съперничи на заплахата от изменението на климата.

Пълната забрана за пластмасови изделия трябва да се осъществи в рамките на 3 години. Тази година ще бъдат забранени пластмасовите сламки, а до 2021 г. ще бъдат забранени и бутилките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews