Четирима българи са задържани в Мароко за трафик на бежанци

OFFNews 14 април 2022 в 07:36 1354 1

Полицията в Мароко е арестувала няколко българи и иранци, за които се предполага, че са част от мрежа за трафик на мигранти, съобщиха властите в страната, цитирани от АФП.

Служители на международното летище в Казабланка са задържали четирима български граждани и трима иранци "за предполагаеми връзки с международна мрежа за трафик на хора", се казва в изявление на разследващите.

Гражданите на Иран са били заловени в опит да стигнат до Испания с фалшиви документи. Твърди се, че българите са участвали в планирането на опита за нелегална миграция, предаде БГНЕС.

Повече от 4000 мигранти са загинали или изчезнали при подобни опити през миналата година. Най-често те губят живота си по пътя към Канарските острови.

След години обтегнати отношения Мароко и Испания правят опити за съживяване на сътрудничеството в областта на миграцията.

По-рано този месец полицията в Мароко съобщи, че е арестувала четирима заподозрени, за които се твърди, че са помагали на хора да продават органите си, предимно в Турция, за да си платят на трафиканти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

700

1

Gazpatcho

14.04 2022 в 11:58

То ДНЕС няма по света престъпление, в което български "юнаци" да не са замесени пряко или косвено !
И какво може да очакваш от такива хора:
честност, почтеност, трудолюбие . . .НЕ !
За това ще е по-добре отново да ни бъде насилствено отнета територията от Великите сили и да се оформим като Вилает в границата на създаващата се "Новоосманската Империя" на Ердоган.
За да имаме шанс да започнем отново . . .по-добър и съзнателен живот !



 
X

Да помогнем на украинските деца!