Бурята Надя взе жертви в Германия, ураган уби човек в Чехия

OFFNews 30 януари 2022 в 15:57 3668 0

Снимка Getty Images

Река Елба преля в Хамбург заради бурята Надя.

Буря премина снощи през северната и източната част на Германия. Силните ветрове отнеха живота на един човек, а двама бяха ранени, предаде Франс прес.

Железопътният трафик на далечни разстояния бе спрян частично в Хамбург, Берлин и Бремен. И днес не е напълно възстановен, тъй като има паднали дървета и клони по линиите.

В Белиц, близо до Берлин, 58-годишен мъж загина при падането на билборд, който е бил отнесен от вятъра, докато мъжът се разхождал с приятелката си, съобщиха местни медии, цитирайки полицията. В Бремен падна дърво и рани тежко минувач, съобщи пожарната. В провинция Мекленбург-Предна Померания бе ранен моторист, блъснал се в паднало на пътя дърво.

Общо 10 автомобила се блъснаха в паднали дървета и клони в района на град Нойбранденбург. Много спрели коли също бяха изпотрошени от паднали дървета.
Хамбург също бе засегнат от лошото време. Прочутият рибен пазар на крайбрежната улица на р. Елба бе наводнен.

През Чехия премина ураган с пориви на вятъра, достигащи на места до 185 км/ч. Чешката телевизия съобщи, че заради стихията без ток са останали 31 000 домакинства.

Силният вятър събори дървета и причини щети по електропроводи и създаде проблеми с транспорта в цялата страна, предаде ТАСС. Съобщава се за убит човек от срутена стена. Близо до град Бржецлав в югоизточната част на страната паднали дървета блолкираха международния експрес, следващ маршрута Будапеща-Прага. В него са блокирани 70 пътници. Работата по разчистването на железопътната линия продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови