Британското разузнаване: Русия изпитва недостиг на модерна бойна техника

Украйна запазва контрол над няколко линии на съпротива край Северодонецк, посочват от Лондон

OFFNews Последна промяна на 27 май 2022 в 09:51 3000 0

Ретро

Руските сухопътни сили продължават да се опитват да обкръжат Северодонецк и Лисичанск, като наскоро превзеха няколко села югозападно от Попасно, но украинските сили продължават да поддържат контрол. Това се казва в новия преглед на ситуацията на фронта в Украйна на разузнаването на британското Министерство на отбраната.

Русия оказва натиск върху Северодонецкия котел, въпреки че Украйна запазва контрола си върху няколко сектора, които защитава, като по този начин отказва на Русия пълен контрол върху Донбас, се отбелязва в информацията.

Що се отнася до ситуацията в Южна Украйна, британското разузнаване отбелязва, че южната групировка на руските войски вероятно все още има за задача да окупира Южна Украйна.

Отбелязва се, че през последните дни Русия е прехвърлила 50-годишни танкове Т-62.

"Почти сигурно е, че Т-62 ще бъдат особено уязвими от противотанкови оръжия, а присъствието им на бойното поле подчертава недостига на модерна бойна техника в Русия", се отбелязва в доклада.

Предишния ден британското разузнаване съобщи, че Русия не е успяла да използва правилно въздушнодесантните си войски в Украйна, което е довело до значителни загуби в много от елитните части на силите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X