Борис Немцов бил убит заради критики срещу исляма

OFFNews 09 март 2015 в 15:44 7309 12

Снимка ЕПА/БГНЕС

Основният заподозрян за убийството на руския опозиционер Борис Немцов - чеченецът Заур Дадаев, е признал, че е участвал в убийството. 

В същото време президентът на Чечения Рамазан Кадиров обяви, че Дадаев е дълбоко вярващ мюсюлманин, който е бил потресен от това, че Немцов е подкрепил карикатурите за Пророка Мохамед във френското сатирично издание „Шарли Ебдо“.

Твърдо съм убеден, че Дадаев е искрено предан на Русия. Той е истински патриот, беше готов да даде живота си за Родината, написа в „Инстаграм“ Кадиров, като припомни, че Заур Дадаев е получил ордените за мъжество, заслуги и смелост.

Ако съдът потвърди вината му, с убийството на човек той е извършил тежко престъпление. Но той и крачка не може да е направил срещу Русия, заради която много години рискуваше собствения си живот, допълни Кадиров.

От своя страна, Илия Яшин, близък до убития и съпредседател на Руската републиканска партия, обяви твърденията, че Немцов е убит заради подкрепата си за карикатурите в "Шарли Ебдо", за  са опит за прикриване на политическо убийство. Според него убивцът може да бъде осъден, но поръчителят ще остане на свобода.

Другият главен заподозрян Анзор Губашев отрече да е взел участие в убийството на Немцов.

Останалите трима заподозрени в съучастие Шагит Губашев, Рамзан Бакхаев и Тамерзан Ешкерханов остават в ареста, съобщава Ню Йорк Таймс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!