Борис Джонсън се надява на споразумение с ЕС за Брекзит

OFFNews 13 октомври 2019 в 23:36 2369 0

Борис Джонсън

Снимка independent.co.uk

По време на правителственото заседание в неделя британският премиер Борис Джонсън изрази надежда за сключването на сделка по Брекзит до 31 октомври, когато страната трябва да напусне ЕС.

Според него, въпреки всички трудности и разногласия, възможностите за компромис се запазват, но преговорите ще искат много работа.

Той обаче отново подчерта, че приоритет за него е Брекзит да се състои в срок, макар по-рано да допускаше шанс за отсрочка.

„Премиерът информира кабинета на министрите за напредъка на водените преговори за Брекзит. Той подчерта, че е набелязан пътят към сделката, но и че остава значителен обем работа“, посочва говорителка на Джонсън, цитирана от Ройтерс.

По-рано бе съобщено, че Камарата на общините в британския парламент ще трябва да направи избор между новото отлагане на Брекзита или сделката с ЕС, която Джонсън планира да сключи в близките дни.

Този въпрос премиерът ще предложи на извънредно заседание на парламента на 19 октомври, което ще се състои веднага след лидерската среща на ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови