Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Берлускони е сериозно болен, миланският съд отложи процеса срещу него

Бившият премиер може да бъде съден отделно от другите обвиняеми

OFFNews 19 май 2021 в 17:46 2541 0

Снимка Getty Images

Миланският съд отложи т. нар. процес "Руби " за 26 май, за да обсъди въпроса дали Силвио Берлускони трябва да бъде отделен от останалите обвиняеми заради сериозно заболяване. Не всички защитници присъстваха в съдебната зала, защото процесът се проведе в съда, където се прилагат ограниченията за COVID-19, предаде италианската агенция АНСА.

84-годишният бивш премиер е хоспитализиран няколко пъти през последните месеци, след като е бил болен от COVID-19 през септември 2020 г. През последните дни се засилиха слуховете за влошаване на здравето му.

„Наистина вярваме, че Берлускони е сериозно болен и страда от тежко медицинско състояние. Това показват медицинските свидетелства и консултациите ”, каза прокурорът Тициана Сицилиано.

На новото изслушване на 26 май съдът трябва да реши дали Берлускони ще бъде съден отделно от другите обвиняеми.

Тициана Сицилиано и прокурорът Лука Галио поискаха процесът да продължи за останалите 28 обвиняеми, "които имат право на съдебен процес в разумен срок, тъй като това продължава отдавна", и Берлускони да бъде временно отстранен, поне за някои изслушвания.

В първият етап на това дело, започнало през 2013 г., бившият премиер беше обвинен, че е заплащал за секс услугите на непълнолетна с прякор Руби.

Този път Силвио Берлускони ще бъде изправен пред съда по подозрения в подкупване на свидетели, така че те да запазят мълчание по делото за непълнолетна проституция, за което той беше оправдан. Бившият правителствен ръководител отхвърля обвиненията срещу себе си.

Прокурорите не възразиха и призоваха за новата дата доверения счетоводител на Берлускони Джузепе Спинели, за когото се смята, че е плащал на момичето. 

Силвио Берлускони напусна болницата Сан Рафаеле в Милано в събота (15 май), пет дни след приемането си. Той беше приет в това заведение и през март и още два пъти през април, както и през януари със сърдечен проблем.

Адвокатът му Фредерико Чикони обясни, че той се лекува вкъщи, но са притеснени за здравето му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews