Белгийски екзитполове: Макрон води убедително Льо Пен

OFFNews 07 май 2017 в 17:54 7546 4

Кандидатът за президент на Франция Еманюел Макрон води убедително по резултати съперничката си на вота - крайната националистка Марин Льо Пен, пишат белгийските медии. Те пуснаха първите екзитполове от гласуването досега във Франция. 

Резултатите са от страните, които започват ден по-рано гласуването за президент на Франция - отвъдморските територии. 

В град Сен Пиер и Микелон - Макрон печели с 63,3% срещу Льо Пен, която има 36,7%.

В Сен Мартен - Макрон взема 67,6%, а Марин льо Пен има 32,4%.

Във Френска Гвиана - Макрон има 65% от гласовете срещу 35 на сто за Марин Льо Пен

На Мартиника -  Макрон води със 77,5%, а Марин льо Пен взима едва 22,5% от гласовете

Белгийските медии са пуснали и резултатите от САЩ и Канада, където лидерът на движение Напред Макрон води с 94,7% спрямо 5,3 за Марин льо Пен

Публикуването на резултатите от екзитпола е забранено във Франция пред да стане 20 часа и да настъпи краят на гласуването.

Нарушението се наказва с глоба в размер на 75 хиляди евро. Съседните странни обаче могат спокойно да пускат екзитполове от собствени проучвания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11058

4

piton

07.05 2017 в 20:42

Путин ще трябва да удави мъката си с водка... И тази инвестиция в крайни политически течения за разцепление на ЕС, отиде на вятъра! Ако продължава с такива необмислени инвестиции и ходове, ще трябва да смени водката и хайвера с боярищник без мезе!

63994

1

Red or Dead

07.05 2017 в 20:19

Само пълен дебил вярващ, че извънземните са всъщност.....“руски хакери“ може да допусне, че PURE EVIL ще направи грешката с Тръмп(наложило се по-късно да го подменят с восъчен такъв от музея на мадам Тюсо).....микрончетУ ще вкара баба си като първа дама в Елисейския като стой та гледай......лично аз се радвам, щото знам името на .....следващия.......Ал Карфур;)

 
X

Да помогнем на украинските деца!