Байдън: Изборът беше Трета световна война или санкции

OFFNews 26 февруари 2022 в 23:38 8403 4

Снимка БТА/АР

Президентът на САЩ Джо Байдън смята, че алтернатива на строгите санкции, които Вашингтон наложи на Москва, би била "трета световна война". Това заявява американският лидер в интервю с блогъра Брайън Коен, публикувано в YouTube в събота.

„Вижте, имаше два варианта: да започне трета световна война, да започне физическа война с Русия или вариант номер две: да се уверите, че страна, която действа толкова в противоречие с международното право, ще плати цената за това, което направи“, заяви президентът на САЩ. 

Според него санкциите няма да постигнат веднага желания от Вашингтон резултат.

"Няма такива санкции, които дават незабавен резултат. Не може да обявиш санкции и спрямо някого и да твърдиш, че той вече няма да бъде президент на Русия. Но мисля, че тези санкции са най-големите икономически и политически санкции в историята“, каза американският лидер. Той изрази увереност, че Русия ще плати "сериозна цена както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, особено в дългосрочен план".

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в Украйна в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас за помощ. Тогава той заяви, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии, а целта е "демилитаризация" и "денацификация" на страната.

Редица страни, включително САЩ, обявиха строги санкции срещу Русия. В петък (25 февруари) Министерството на финансите на САЩ обяви санкции срещу Путин, руския външен министър Сергей Лавров, руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на руския генерален щаб Валери Герасимов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

27.02 2022 в 12:06

сами изгладнели, губещи доверие диктатори му се кефят, и то за жълти стотинки, защото Путин винаги гледа да те изиграе в дългосрочен план

мафиотска работа

такова нещо като синергия и инвестиция в бъдеще, параноичния му мафиотски мозък няма как да роди

"Само най параноичния оцелява" сме го чели, уви, и работи във вълча среда. 1+1>2 работи в среда на просперитет и възприемана свобода

4038

3

Moirae

27.02 2022 в 11:42

Никой в целия свят не подкрепя Путин. Някойй в кремъл трябва най-сетне да осъзнае, че ще става и още по-зле със всеки убит украинец и няма да свърши дори да постигнат родената от вманиачен мозък “цел”.

-8580

2

и се получи разгром за Руската терористична организация.

22548

1

dolivo

27.02 2022 в 09:41

браво