Атентаторите от Брюксел са Халид и Брахим ел Бакрауи

OFFNews 23 март 2016 в 09:37 13348 12

Двамата атентатори камикадзе, които се взривиха на летището в Брюксел вчера сутринта, са братята Халид и Брахим ел Бакрауи. Те са жители на Брюксел, известни на полицията за престъпления, съобщава белгийската телевизия Ер Те Бе Еф, цитирана от световните агенции.

Халид, под фалшиво име, е наел апартамент в квартала Форе на Брюксел. Жилището се намирало на улица "Дрис", където на 15 март е имало престрелка с полицията, а после в апартамента били намерени следи от Салах Абдеслам, благодарение на които той беше арестуван миналия петък в Брюксел, посочва белгийската медия, цитирана от ТАСС.

Братята са пренасяли бомбите в куфари. "Те са дошли с такси с куфари, бомбите са били вътре," каза пред АФП Франсис Вермерен, кметът на Завентем, където е летището. По думите му те превозили куфарите в багажни колички. Първите две бомби са избухнали. Третият атентатор (на снимката вдясно, бел. ред.) също е сложил куфара си на количка, но сигурно се е паникьосал и бомбата не е избухнала. Той се издирва от властите. Смята се, че е имало и четвърти атентатор, който се е самовзривил в метрото. 

При атентатите загинаха над 34 души, а 230 бяха ранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!