Арита Франклин почина на 76 години

OFFNews 16 август 2018 в 17:28 5622 1

Легендата в соул музиката Арита Франклин почина на на 76 години, съобщават американски медии.

В началото на седмицата стана явно, че голямата американска певица е сериозно болна, а лекарите не даваха надежди за оздравяването й . Близките на Франклин се събираха да си вземат последно сбогом с нея в болница в Детройт, където тя беше настанена.

Звездата отмени няколко концерта тази година заради здравословни проблеми. През март 76-годишната певица трябваше да изнесе и концерт по повод рождения си ден, но той също не се състоя.

През 2017-а тя обяви, че се оттегля от активна концертна дейност. През 2010 г. Франклин беше диагностицирана със злокачествено заболяване.

Арита Франклин е на 25 март 1942 г. и започва кариерата си още като дете, когато е певица на госпъл при баща си, пасторът Си Ел Франклин. На 18 години се насочва към светска кариера, записвайки за Кълъмбия Рекърдс със скромен успех. Подписва с Атлантик Рекърдс през 1967 г. и постига комерсиално уважение и успех с песни като Respect, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, и Think. През 1967 тя напуска "Атлантик рекърдс" и подписва с "Ариста Рекърдс". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови