Арестуваха военен от кортежа на бразилския президент за Г-20 заради 39 кг кокаин в самолета

OFFNews 27 юни 2019 в 22:10 4948 0

Снимка AFP

Испанската полиция арестува военен от бразилските военновъздушни сили, пренасял 39 кг кокаин на военен самолет, кацнал в Севиля на път към Япония за срещата на Г-20.

Военният е бил член на бразилската делегация начело с президента Жаир Болсонаро, като бразилските и испанските медии идентифицират арестувания като сержант Маноел Силва Родригеш.

Болсонаро е пътувал с друг полет, който е променил маршрута си след ареста на Родригеш, и за да не се налага да кацне в Севиля, е поискал разрешение да спре в Лисабон.

Според испанската медия ABC дрогата е била разделена на 37 пакета в три чанти, а заподозреният е опитал да ги представи за сирене пред местната полиция.

Задържаният е останал в Испания.

„Като се има предвид количеството на дрогата, което е пренасял, очевидно не го е купил на ъгъла. Бил е „муле”. Добре квалифицирано муле, така да се каже”, посочи бразилският вицепрезидент Хамилтън Мурао.

Жаир Болсонаро също коментира информацията. Той обяви, че скандалът не засяга неговия личен политически екип, но нарече случилото се е "недопустимо" и настоя за пълно разследване и тежко наказание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!